Τι κάνει ξεχωριστό το ομορφότερο χωριό του Ν.Δράμας...την Καλλιθέα

1


Γράφει ο Γιώργος Πασχάλης


Η Καλλιθέα Δράμας βρίσκεται σε υψόμετρο άνω των 350 μέτρων και συγκαταλέγεται στα παλαιότερα χωριά της περιοχής. Όσο το χωριό ήταν υπό τουρκική κατοχή η ονομασία του ήταν Εγρί-Δερέ, επηρεασμένο από τον τόπο στον οποίο βρισκόταν το χωριό! Μετά από την απελευθέρωση γύρω στις αρχές του 1920, το όνομα άλλαξε σε αυτό που έχει μέχρι και σήμερα. Και όχι άδικα μιας και σε όποιο μέρος του χωριού και αν σταθείς, η θεά που αντικρίζεις είναι ανυπέρβλητη!


Μια βόλτα στην όμορφη Καλλιθέα θα σε εκπλήξει ευχάριστα...Τρεχούμενα νερά, πλάτανοι 1000 ετών και φυσικά, σπίτια Μακεδονικής αρχιτεκτονικής που κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε όποιο δρόμο του χωριού και αν περπατήσεις.


Η Καλλιθέα είναι ένα χωριό που σίγουρα αν το επισκεφτείς δεν θα θες να φύγεις! Τα πάρα πολύ ωραία μέρη σε συνδυασμό με τους φιλόξενους κατοίκους σε κάνουν να θέλεις να μείνεις εκεί για πάντα!


Εν κατακλείδι, Επισκέψου την Καλλιθέα Δράμας και δεν θα χάσεις... Και αν θα έρθεις για πρώτη φορά πάτα ΕΔΩ για να διαβάσεις τον ταξιδιωτικό οδηγό που δημιούργησα για την Καλλιθέα για να σου λυθούν όλες οι απορίες σχετικά με το που μπορείς να πιεις τον πρωινό σου καφέ για το που μπορείς να γευματίσεις και φυσικά ποια σημεία πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς στο όμορφο χωριό του Ν.Δράμας...την Καλλιθέα.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ





Περισσότερες φωτογραφίες αλλά και βίντεο ,από την Καλλιθέα Δράμας, μπορείτε να βρείτε στην σελίδα μου στο facebook My Kallithea πατώντας ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου