ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ: Αυτό το καλοκαίρι ψηφίζουμε... για διακοπές Καλλιθέα Δράμας!

0

 



Γράφει ο Γιώργος Πασχάλης

H Καλλιθέα βρίσκεται στις ανατολικές παρυφές του Μενοικίου όρους σε υψόμετρο άνω των 350 μέτρων και συγκαταλέγεται στα παλαιότερα χωριά της περιοχής. Πλάτανοι 1000 ετών, τρεχούμενα νερά και σπίτια Μακεδονικής αρχιτεκτονικής συνθέτουν ένα πολύ όμορφο χωριό το οποίο όχι άδικα ονομάζεται Καλλιθέα!


Τους καλοκαιρινούς μήνες είναι η ιδανική περίοδος να επισκεφτείτε την όμορφη Καλλιθέα, καθώς αναδεικνύονται σε μεγάλο βαθμό οι φυσικές τις ομορφιές. Μέρος χαλάρωσης και αναψυχής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το όμορφο χωριό μας, μιας και τα καταπράσινα βουνά και τα τρεχούμενα νερά προσφέρουν σε κάθε επισκέπτη χαλάρωση και ηρεμία.


Έλα και δεν θα χάσεις...

Η Καλλιθέα απέχει 25,5 χλμ. από την Δράμα (περίπου 29 λεπτά), 48,0 χλμ. από τις Σέρρες (περίπου 50 λεπτά) και 141 χλμ. από την Θεσσαλονίκη (περίπου 1 ώρες 50 λεπτά). Επίσης, στην Καλλιθέα μπορείς να απολαύσεις όλες σχεδόν τις δραστηριότητες τις οποίες θα έκανες σε ένα τουριστικό θέρετρο το οποίο βρίσκεται στο βουνό.


Αν κάποιος θέλει παραδοσιακές γεύσεις και καλή θέα η Καλλιθέα είναι ο μοναδικός προορισμός!

Στην Καλλιθέα ο επισκέπτης έχει τρεις επιλογές για το που θα γευματίσει. Κάθε επιλογή-ταβέρνα έχει κάτι μοναδικό να του προσφέρει.


ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΕΝΟΙΚΙΟ: ίσως η πιο γνωστή ταβέρνα του χωριού. Προσφέρει παραδοσιακές γεύσεις που θα σας μείνουν αξέχαστες. 


ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ: βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και είναι μια εξαιρετική επιλογή για αυτόν που αναζητεί παραδοσιακές γεύσεις! Προσφέρει ποιοτικά κρέατα, καλοψημένα στα κάρβουνα και όχι μόνο! Δίπλα σε πλατάνια και βρύσες με τρεχούμενο νερό. 


ΘΡΟΙΣΜΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ: βρίσκεται και αυτό στο κέντρο του χωριού και προσφέρει γεύσεις οι οποίες σε συνδιασμό με την ωραία θέα, είναι μια πολύ καλή επιλογή.


Καφές με... καλή θέα

Στην Καλλιθέα μπορείς να απολαύσεις τον πρωινό ή απογευματινό σου καφέ σε τρεις εξίσου εκπληκτικές καφετέριες οι οποίες βρίσκονται στην πλατεία του χωριού.


ΚΑΦΕ ΆΔΩΝΙΣ: γνωστό και ως ‘’ο Στράτος’’, λόγω του ιδιοκτήτη. Μία εκπληκτική καφετέρια η οποία λειτουργεί σχεδόν όλο το 24ωρο. Το πρωί και το απόγευμα προσφέρει καφέ, αναψυκτικά και άλλου είδους δροσιστικά και μη ροφήματα. Ενώ τα βράδια ,και κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, προσφέρει ποτό το οποίο σε συνδυασμό με την ζωντανή μουσική δημιουργεί το καλύτερο στέκι για την νεολαία και όχι μόνο! 


ΘΡΟΙΣΜΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ: το οποίο λειτουργεί και ως καφετέρια τις πρωινές ώρες. Επομένως, από το πρωί μέχρι και νωρίς το απόγευμα προσφέρει κάθε είδους ροφήματα σε όσους το επισκεφτούν. 


ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ: και αυτό λειτουργεί ως καφετέρια από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και νωρίς το απόγευμα. Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει δροσερά και μη ροφήματα κάτω από την δροσιά των μεγάλων πλατανιών.


Φυσικές ομορφιές

Η Καλλιθέα είναι γεμάτη από φυσικές ομορφιές οι οποίες αξίζει να τις επισκεφτείτε. Σήμα κατατεθέν της τα ‘’κρυα νερα’’... Μαγευτική τοποθεσία, άφθονο τρεχούμενο νερό που πηγάζει από το Όρος Μενοίκιο και μεγάλα πλατάνια που προσφέρουν δροσιά στους παρευρισκόμενους. Πόλος έλξης για όλους τους τουρίστες! Σίγουρα αξίζει μία στάση σε αυτό το σημείο!


Πολιτιστική κληρονομία

Το όμορφο χωριό του Ν. Δράμας, η Καλλιθέα έχει πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Μάλιστα στον χώρο στον οποίο στεγάζεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού ''ΤΟ ΔΥΣΩΡΟ'', στο δημοτικό σχολειό, το οποίο δεν λειτουργεί από το 1990 περίπου, υπάρχει ένα μικρό λαογραφικό μουσείο που στόχο έχει την διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς καθώς πρωταρχικός σκοπός όλων μας είναι να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές τα ήθη και τα έθιμα και να κρατήσουμε αναμμένη την φλόγα της παράδοσης του τόπου μας...


Πότε να έρθω στην Καλλιθέα;

Η ομορφιά της Καλλιθέας μας γίνεται αντιληπτή κάθε εποχή του χρόνου. Ωστόσο τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πιστεύω η καλύτερη περίοδος. Όλο το χωριό είναι καταπράσινο και η θέα που αντικρίζεις είναι ανυπέρβλητη. 


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ


25&26 Ιουλίου το πανηγύρι του χωριού  - πανηγυρικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις της Αγίας Παρασκευής . Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χωρά στα κρύα νερά, μετά το πέρας της περιφοράς της εικόνας. Πολιτιστικοί σύλλογοι παρουσιάζουν ένα χορευτικό σεργιάνι με την ατμόσφαιρα να κατακλύζεται από παραδοσιακούς ήχους κάνοντας τους παρευρισκόμενους να παίρνουν την θέση των χορευτών.


 Αντάμωμα Καλλιθιωτών. Μια σχετικά νέα εκδήλωση η οποία έχει στόχο την συνάντηση των απανταχού Καλλιθιωτών, έλαβε χωρά στην πλατεία του χωριού, για πρώτη φορά πέρσι. Παραδοσιακή και έπειτα λαϊκή μουσική κυριαρχούν κατά την διάρκεια της εκδηλώσεις.


Σας Περιμένουμε, λοιπόν, όποτε και αν επιλέξετε να έρθετε στο όμορφο χωριό μας! Η Καλλιθέα είναι ένα χωριό που σίγουρα αν το επισκεφτείς δεν θα θες να φύγεις! Αν ακόμα δεν το έχεις επισκεφτεί μην χάνεις χρόνο... 

Και αν θα έρθεις για πρώτη φορά πάτα ΕΔΩ για να διαβάσεις τον ταξιδιωτικό οδηγό που δημιούργησα για την Καλλιθέα για να σου λυθούν όλες οι απορίες.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου (0)